A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület az okostantermi rendszereket kínáló SMART 11-gyel közösen vesz részt a londoni BETT Show kiállításán, ahol szakértőink előadásokat tartanak az érdeklődőknek három alkalommal.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület a magyar delegáció tagjaként részt vesz a BETT oktatási és oktatás-technológiai kiállításon Londonban. Európa legfontosabb oktatási kiállításán az Egyesület két szakértője egy előadás keretében 4 módszert mutat be arra, hogy miként lehet a táblagépek előnyeit kihasználva a GEOMATECH feladatokat tanórán egyéni munkára, csoportos feladat megoldásra, differenciálásra és tapasztalati felfedező, élményalapú tanulásra eredményesen használni.
Az előadásainkat január 24-én 16:30-kor, január 25-én pedig 11:00-kor és 13:30-kor tartjuk a magyar standon (C184) az iskolabuszon  „Four methods for enquiry based STEAM learning using tablets – how can tablets enhance pedagogy?” (Négy módszer az MTMI tárgyak tanulásához a táblagépek használatával – hogyan segítik a táblagépek az oktatást) címmel. Megfelelő internetkapcsolat esetén az előadásokat a Facebook oldalunkon élőben közvetítjük!

Önálló országstanddal mutatkozik be Magyarország a londoni BETT Shown

Először vesz részt önálló standdal Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán az idén – mondta el Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

A részvételt a kormány mintegy 393 millió forinttal támogatta, segítve ezzel 25 magyar vállalat bemutatását, azt, hogy Magyarország is megjelenjen a digitális oktatás piacán – tette hozzá Deutsch Tamás.

„Célunk, hogy megmutassuk, Magyarország is felkerült az oktatásügyet érintő digitális fejlesztések világtérképére. Emellett tanulni akarunk a világ legkülönbözőbb pontjáról érkező cégektől, szakmai műhelyektől” – emelte ki Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás kiemelte, a világ egyik legjelentősebb digitális oktatástechnológiai kiállításán és vásárán való részvétel egyik elsőrendű célja, hogy a lehető legnagyobb gazdasági előnye származzon belőle a magyar üzleti élet szereplőinek: összesen 25 magyarországi közepes és nagy méretű vállalat és start-up mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Czunyiné Bertalan Judit, a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a digitalizáció a következő évtizedek gazdasági fejlődésének és -fejlesztésének egyik legnagyobb kihívása. Ezért a kormány mindegy hatmilliárd forinttal támogatott oktatási-metodikai, módszertani digitális projekteket.

A kormány 2016-ban elfogadta a digitális oktatási stratégiát, ennek köszönhetően elindulhatott az oktatás digitalizációja és a digitális transzformáció a köznevelési intézményekben. 2018 végére az iskolákban wifi-hálózat létesül, ennek köszönhetően a digitális tartalmak elérése napi szinten biztosított lesz – tette hozzá.

Hangsúlyozta: új elem a BETT Shown, hogy a magyar oktatási és digitális oktatásinformatikai módszertani megoldások bemutatkozását is segíti a kormány. Ez olyan lehetőség az ezzel a területtel foglalkozó fejlesztők és szervezetek számára, amellyel növelhető az európai exportképességük. Az itthon már ismert kiváló szakmai programokat így külföldi pedagógusok is elérhetik – emelte ki.

A január 24-28. között rendezendő londoni kiállítás szakmai és kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.

A Digitális Jólét Program lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorló magyar pedagógusok, szakértők is ellátogathassanak a kiállításra. Ötven, pedagógusszervezetek által delegált pedagógus a rendezvényen személyesen is megismerheti majd a digitális oktatás korszerű eszközeit, módszereit.

A magyar standnál az érdeklődők Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS), innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat ismerhetnek meg. A DOS célja, hogy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló, nyitott oktatási környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az oktatás és a képzés rendszerét a megfelelő digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül.

A magyar stand katalógusa itt érthető el.

(MTI)