Technikai támogatásra és hardverre/eszközre is számíthatnak majd az AMANÓBA közösségétől a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület (MDOE) tagjai. Különösen az a 84 iskola és 450 pedagógus, akik az Egyesület „Digitális Tanítási Gyakorlat” egy éves online szakmai mentorálási továbbképzési programjában vettek és vesznek részt. A két szervezet együttműködése révén tovább bővül az a távoktatási/digitális tudásbázis, amely ebben a különleges időszakban érdemben és hatékonyan tudja támogatni a pedagógusok napi tanítási munkáját.

Az Egyesület a 450 pedagógusa számára az „MDOE Digitális Tudásközösség” néven zárt tudásmegosztó csoportot indított pénteken annak érdekében, hogy az egymás közötti tapasztalatcserét fel tudja gyorsítani és célzottá tudja tenni. A Facebook csoport arra is alkalmas, hogy meg lehessen szűrni a felajánlott digitális eszközök kavalkádját és abból a rengeteg „békeidőben” kiváló digitális anyagból közösen kiválogassuk és ajánljuk azokat, amelyek reálisan és gyorsan bevezethetőek ebben a rendkívüli helyzetben. Az MDOE az eredményeket a csoporton kívül is kommunikálja a pedagógusok és a szakmai együttműködő stratégiai partnerei számára. Így az AMANÓBA szervezet a saját felmérései mellett már az Egyesületen keresztül is folyamatosan információhoz jut arról, hogyan zajlik a távoktatás bevezetése az egyes iskolákban, milyen problémák megoldásával tudják közösen a pedagógus társadalom munkáját eredményesen segíteni.

Az AMANÓBA 200 tagú nonprofit közösségét informatikai, telekommunikációs és oktatási szakemberek hozták létre, a közösséget piaci szereplők is támogatják. A szervezet önkéntesei informatikai és oktatási szakemberek bevonásával dolgoznak, hogy megkönnyítsék a pedagógusoknak a digitális átállást. A szervezet több mint 180 intézménnyel már megkezdte a konkrét együttműködést: az informatikai szakemberek és szakértő tanárok segítségével kidolgozott négy módszertani ajánlás a legtöbbet használt oktatási szoftverek és keretrendszerek között segít eligazodni a pedagógusoknak. Emellett – hogy minden fontos információ eljusson az érintettekhez – az AMANÓBA az Magyar Digitális Oktatásért Egyesület mellett szorosan együttműködik az IVSZ-szel is.

„A Magyar Digitális Oktatásért Egyesülettel kötött stratégiai megállapodásunk alapján az Egyesület az AMANÓBA közösségéhez fordul, ha tagjainak technikai segítségre vagy hardverre/eszközre van szüksége. Az AMANÓBA tudásbázisa pedig ezentúl az MDOE szervezetétől érkező mintaórákkal, óratervekkel, egyéb távoktatási segédletekkel és anyagokkal is gyarapszik” – áll a két szervezet közös nyilatkozatában.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .