A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület elnöke Dr. Tony Houghton, a CCITE (Cambridge Centre for Innovation in Technological Education – a cambridge-i technológiai oktatás fejlesztési központja) Oktatási Fejlesztési Igazgatója és GEOMATECH óraadó professzor a Budapesti Metropolitan Egyetemen, emellett a TOMARTO Ltd. igazgatója.

Elnöki üzenet

Magyarországon nagy múltja van a matematika oktatásnak. A GEOMATECH projekttel – olyan erős eszközöket használva, mint a GeoGebra – szembenézett a jelen sürgető kihívásával, a jövő STEM technológusainak és mérnökeinek fejlesztésével is.

Ez EGÉSZ Európa kihívása, ezért nagyon büszke és eltökélt vagyok az együttműködésben Magyarországon és nemzetközi szinten, hogy új, pedagógiailag megbízható és egyúttal biztonságos (a valóságban és az érzékelésben) on-line megközelítéseket fejlesszünk ki. Ezek a megoldások távoli elérést biztosítanak mind a mainstream iskoláknak/tanulóknak, mind a hátrányos helyzetű diákoknak pl. SNI-s (speciális nevelési igényű); eltanácsolt; vagy más módon kirekesztetteknek, mint a távoli közösségekben élőknek.

Bemutatkozás

Tony Houghton a CCITE (Cambridge Centre for Innovation in Technological Education – a cambridge-i technológiai oktatás fejlesztési központja) Oktatási Fejlesztési Igazgatója és GEOMATECH óraadó professzor a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. Ő a TOMARTO Ltd. igazgatója is.

Tagja a Cambridge-i Egyetem Magdalene College-ának. Rendelkezik a londoni University College pszichológiai diplomájával és kommunikációs mérnöki doktori címével, melyből egy évet a Massachusetts Institute of Technology Media Lab (MIT) vállalt.
Képzési programokat vezet, melyek összehozzák az üzleti, az egyetemi, és a non-profit szektort, valamint az iskolákat, hogy elköteleződjenek a helyi és/vagy a globális esélyegyenlőség előmozdítása iránt, mindenki számára. A képességei közzé tartozik a program tervezés, fejlesztés és kivitelezés; esemény vezetés, készségfejlesztés, on-line együttműködés és értékelés. Minden projektjének közös fókusza az érzékelés (egyéni önbizalom, törekvések és tisztelet önmagunk és mások felé), és az emberi képességek (kommunikáció és együttműködés, prezentáció, csapatmunka és vezetés).

Korábban, a project management képességei közzé tartozott a BT és nemzetközi partnereinek nyolc európai ország közös vállalkozásaira kiterjedő ügyfél kezelő rendszerének 15M £ értékű fejlesztése és kivitelezése. Vezetője volt egy 12 fős kutató és fejlesztő csoportnak, akik a eSCFE-n (Expert System for Customer Facing Environments – vevő-orinetált környezetek szakértői rendszere) dolgoztak, melyet a BT Customer Service Center-jeiben és Call Center-jeiben mutattak be. Vállalatok, akikkel dolgozott: Microsoft, CISCO, Pepsi Co., DHL, Essex County Council, Coventry University, Specialist Schools Academy Trust, Eurescom, IET, STEMNET, Nationwide, Chunghwa Telecom és a Sony Singapore-ban.

Előadott üzleti, technikai, oktatási és akadémiai konferenciákon Európában, Ázsiában és az USA-ban (több helyen). Akadémiai munkásságát publikálták és előadták Európában, Ázsiában és az USA-ban (beleértve IEEE, American Association for Artificial Intelligence, International Association of Applied Psychology, International Ergonomics Association).