Dr. Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár a koronavírus okozta veszélyhelyzet végén levelet küldött egyesületünk elnökének, melyben megköszöni a digitális oktatásra való átállásban nyújtott segítséget. Ezúton mi is hálásan köszönjük az elmúlt időszakban az egyesület oktatói-tanárai által végzett áldozatos munkát!

Tisztelt Elnök Úr!

A koronavírus okozta veszélyhelyzet komoly kihívás elé állította az egész országot, így az oktató-nevelő munkában is rendkívül rövid idő alatt kellett egy korábban rendszerszinten ki nem próbált munkamódszert bevezetni: 2020. március 16-án életbe lépett a tantermen kívüli, digitális munkarend a köznevelésben és a szakképzésben, mint egy új, a személyes kontaktust mellőző nevelési-oktatási forma.

A köznevelési rendszer valamennyi szereplője tenni akarással állt az új helyzethez. Számtalan és sokszínű felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, intézményektől, akik digitális oktatási tartalmakat, eszközöket, szolgáltatásokat és személyes segítségüket kínálták fel ingyenesen.

Ahhoz, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend a járvány ideje alatt zökkenőmentesen megvalósulhatott, az Ön nagyvonalú felajánlása is érdemi segítséget nyújtott. Valamennyi pedagógus, tanuló és szülő nevében is szeretném ezúton megköszönni nagylelkű hozzájárulását, amely által a veszélyhelyzetben is folytatni tudták az iskolák az oktatást, a végzősök leérettségizhettek és a tanulók eredményesen zárhatták le a tanévet. Közös erővel sikerült egyre több tanulót ellátni digitális eszközökkel, biztosítani az internetelérés feltételeit az otthoni tanuláshoz és rendkívül gazdag tartalomkínálattal és szolgáltatással, módszertani útmutatással segíteni az otthontanulást.

Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet és elismerésemet a közös munkáért.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .