A projekt kick-off találkozójával megkezdődött a Cooperative Partnership for Capacity Building in VET projekt megvalósítása. A projektben kilenc partner öt orszából – Magyarország, Izland, Dánia, Olaszország és Hollandia – hét szakképző iskola vállalkozott arra, hogy együtt dolgozzanak és folytassák a 2019-ben sikerrel befejezett projektet. Az új projektben a partnerek kipróbálják a gyakorlatban, hogyan lehet a szakképző iskolák szervezeti értékrendjét és kompetenciáit fejleszteni a tanulók tanulási eredményességének és motivációjának elősegítése érdekében. A projekt kiindulópontja a „Best leadership practice in VET – Leadership for learning” projekt, amelyben azt vizsgáltuk 5 paertner részvételével, hogy az iskola tantestülete által közösen vallott pedagógiai értékek, az ezt támogató és iskolai szervezeti kultúra, az iskola vezetőinek vezetési stílusa, hogyan nyilvánulnak meg pedagógusok, oktatók tantermi tanítási stílusában és fogalmazza meg a projekt címe is: leadership for learning.

A projekt akkori együttműködő partnerei a befejezésekor elhatározták, hogy az eredményeket európai viszonylatban szélesebb körben ki szeretnék próbáltani a szakképző intézményekkel, aminek eredményeként született meg a folytatás. Az új projektben 9 együttműködő partner próbálja ki a meghatározott intézményi és tanítási-tanulási kultúra bevezetését és feljesztését.

A projektben résztvevő partnerek:

  • Randers Social- og Sundhedsskole (Koordinátor és eredeti partner)
  • Roskilde Tekniske Skole – Denmark
  • ROC Drenthe College – Netherlands
  • COMETA FORMAZIONE SOCIETA COOPERATIVA SOCIALE Italy (eredeti partner)
  • STICHTING REGIONAAL OPLEIDINGENCENTRUM ZUID-HOLLAND ZUID Netherlands (eredeti partner)
  • Közep-Európai Menedzsment Standard Szervezetfejlesztési és Oktatás Módszertani Kutató Központ Nonprofit Kft Hungary/Magyar Digitális Oktatásért Egyesülettel stratégiai partnerségben (eredeti partner)
  • AALBORG UNIVERSITET – Denmark
  • Fjölbrautaskólinn í Breiðholti – Iceland
  • A magyar partner stratégiai együttműködő partnere: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .