2022 december hónapban az UMSZKI az MDOE-val közösen egy együttműködés fejlesztő egész napos workshopot tartott, amibe a teljes tanári kar bevonta. A workshopnak kettős célja volt: egyrészt vonja be a teljes tanári kart a SELFIE WBL eredményeinek megismerésébe és az ez alapján kialakítandó intézményi digitális tanítási-tanulái fejlesztési terv prioritásainak és célkitűzéseinek a meghatározásába, másrészt a résztvevő pedagógusok kapjanak egy módszertani felkészítést a projekt alapú oktatással kapcsolatban

A workshop során a résztvevők közösen értelmezték és az iskola sajátosságainak megfeleltették a Capacity building for VET projektben kiválasztott értéket és a kapcsolódó elvárt tanári és tanulói magatartást. Értelmezték, és kiválasztották azokat a pedagógiai innovációkat, melyeket be kívánnak vezetni: a digitális eszközök tanuló orientált tudatos alkalmazása, illetve a projekt alapú oktatás széleskörű, tantárgy független bevezetése. Végül elemezték a SELFIE WBL eredményeit, kiválasztoták a rövid távon fejlesztendő területek. A workshopon a résztvevők lehetőséget kaptak a bevezetés főbb lépéseinek a megtervezésébe is. A workshop eredményeit az MDOE a “SELFIE WBL Follow up – Embedding and Empowering SELFIE WBL Culture” projektben, mint magyarországi jóngyakorlatot fogja bemutatni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .