Beszéljük meg, gondolkozzunk együtt, hogy vajon milyen készségekkel (life and social skills) kell majd rendelkezniük 15 év múlva a ma 6 éves első osztályos gyerekeknek ahhoz, hogy amikor felnőttek lesznek 15-20 év múlva értelmes, tartalmas és boldog életet tudjanak élni. Vajon lehet-e, és ha igen, hogyan lehet ezeket a készségeket fejleszteni a 6-10 éves tanulók esetében?

Az Egyesület A „Skills of tomorrow for children of present: complex future skill development with the synergy of learning activities, game-based learning and STEAM” projekt keretén belül szeretnénk mindazok véleményét megismerni, akik a téma iránt fogékonyak, azt fontosnak tartják, és szívesen megosztanák a tapasztalataikat.

A következő két évben a projekt megvalósításával azonos ütemben három  havonta, összesen 7 alkalommal egy másfél órás online tapasztalat csere során szeretnénk választ találni a következőkre.

  1. A boldog, kiegyensúlyozott felnőtt élethez szükséges készségek és fejlesztésük gyerekkorban
  2. Készségfejlesztés az általános iskolában: érzelem tudatosság, kontol és kommunikáció; reziliancia és flexibilitás; társak és a természet értékként tekintése.
  3. Hagyományos játékok szerepe a kompetencia fejlesztésben
  4. Tevékenykedtető tanulás konkrét eszközei a kompetencia fejlesztésben
  5. STEAM/MTMI programok szerepe a kompetencia fejlesztésben
  6. Szabadtéri, udvari programok alkalmazása a transzverzális készségek kialakításában

A webináriumokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az első megbeszélés időpontja: október 25., 16 óra.

A tudásmegosztó hálózathoz a következő linken csatlakozhat: https://forms.gle/hegRJSKq72CCzra46

Az első, „boldog, kiegyensúlyozott felnőtt élethez szükséges készségek és fejlesztésük gyerekkorban” témájú megbeszéléshez a következő linken regisztrálhat: https://forms.gle/x3Yqww9SZU7yYvf68

Szeretettel várjuk a tudásmegosztó webinárium-sorozaton. Köszönjük, hogy csatlakozik a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület szakmai közösségéhez és értékes kérdéseivel, ötleteivel és jógyakorlatának megosztásával segíti az egymástól tanulás lehetőségét!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .